UN ANY DELS ATEMPTATS DEL 17-A

Un any després dels atemptats de Barcelona i Cambrils, volem recordar lescrit que es va llegir abans de la funció de El florido pensil del dia 20 dagost de 2017

La tarda de dijous ens va trasbalsar les quotidianitat d’aquestes tardes d’estiu. Quan alguns gaudint de vacances, de festes o senzillament gaudint de l’estiu vam sentir per els mitjans altre vegada, i per desgracia no serà la darrera, que un vehicle a tota velocitat va començar a empaitar vianants fent ziga-zaga per poder-ne atropellar mes, els nostres cors es van aturar. Tot el que fèiem en aquell moment va passar a ser secundari i totes les mirades i orelles es van fixar en Barcelona. La nostra Barcelona. La Barcelona que tenim tant a prop.

Ells volen això… el desconcert, la barbàrie i per sobre de tot la por. I nosaltres, la gent del teatre, la gent del Centre Cultural els volem dir que NO TENIM POR i per això continuarem la nostra tasca que és la que estem fem fa 87 anys i no ens aturaran pas.

Si, avui intentarem fer riure a pesar d’ells.

S’ha fet viral, al menys per les nostres amistats, un escrit que ha fet el Pinedenc Pere Poch i el volem llegir com a homenatge a tots els perjudicats per l’atemptat i també per a tots els cossos de seguretat que han fet tant per que les nostres vides tornin a la normalitat.

Avui, ahir i abans dahir, ens llevem normal.

Escoltem la radio normal.

Fem el que ens cal normal.

Demà farem la nostra feina normal. 

Però no amb alegria, no amb despreocupació, encara menys amb indiferència.

Ho fem amb normalitat per convicció moral i democràtica, per solidaritat amb qui ha mort injustament fent us del seu dret a passejar-se lliurament per aquest món que és de tots.

Per no complaure qui ens vol sotmetre.

Per agrair tot allò de bo de que podem gaudir. 

Si com és normal avui també cerquem un moment de silenci per escoltar el nostre cor, trobem-hi el record per a tanta gent que pateix.

I que el nostre gest, normal, sigui per alleugerir-lo.

Un record per a tots ells.

Moltes gràcies.

CCR 20 d’agost de 2017.