Míriam Iscla i David Verdaguer, a la propera temporada del TNC

L’actriu pinedenca Míriam Iscla i l’actor malgratenc, format teatralment a Pineda, David Verdaguer, seran dos dels protagonistes de la nova temporada del Teatre Nacional de Catalunya la qual es va presentar ahir a Barcelona.

Xavier Albertí, el director del TNC, es va mostrar satisfet de la present temporada, que encara està per acabar, i que amb una ocupació del 83% es pot considerar molt bona, i que s’espera repetir.

Albertí va informar que la cançó,  la dansa i la òpera tornaran a la programació del TNC.

Míriam Iscla, tornarà a la Sala Gran del TNC, amb un text de Josep Maria Miró, “Temps Salvatge” que dirigirà el mateix Xavier Albertí, i on la Míriam estarà acompanyada a l’escenari per en Manel Barceló, Sara Espígol, Oscar Kapoya i Laia Manzanares, entre d’altres.

L’estrena de “Temps Salvatge”  Josep Maria Miró, (un text que s’ha d’entregar tancat en una setmana, insistia pressionant irònicament Albertí a l ’autor i director) sobre com la societat occidental projecta la part podrida d’un mateix en els immigrants. Posa d’exemple les denúncies de violacions a Europa per part de refugiats pel Cap d’Any del 2016. Es va veure que no era cert. Albertí exclama que “durant l’any 2017 es van practicar detencions preventives a refugiats”. “Temps Salvatge” és una obra que ens fa reflexionar sobre com la nostra societat projecta a fora tot allò que no és capaç de saber que té a dins”.

Abans però de començar els assajos d’aquesta obra, la Míriam està actualment a Madrid assajant “Las Troyanas” D’Eurípides i que amb direcció de Carme Portaceli, s’estrenarà al Festival Internacional de Teatro Clásico de Mérida, el proper mes de juliol. La Míriam Iscla, actuarà en aquest clàssic en un repartiment encapçalat per l’Aitana Sánchez Gijón, Héctor Alterio, Alba Flores o Pepa López entre d’altres. No està descartat que aquesta producció passi pel Grec de l’estiu vinent a BCN.

Precisament, la directora Carme Portaceli, també serà una de les protagonistes de la nova programació del TNC, on dirigirà a Joel Joan i Àngel Llàcer en el “Frankenstein” de Mary Shelley.

David Vedaguer al TNC, però abans al Poliorama.

En David Verdaguer, que fa poques setmanes ha estrenat paternitat,  després de dues temporades d’èxit a la Sala Gran del TNC amb “Molt soroll per a no res” dirigit per l’Angel Llàcer, tornarà al Teatre Nacional de Catalunya amb l’obra “La importància de ser Frank” d’Oscar Wilde i direcció de David Selvas. L’estrena a la Sala Petita està programada pel mes de maig del 2018, en un repartiment on també hi podrem trobar a la Laura Conejero, Miki Esparbé, Mia Esteve o Paula Jornet entre d’altres.

La gloriosa trajectòria d’Oscar Wilde va quedar arruïnada sobtadament amb la condemna a dos anys de presó que l’acusava d’indecència per la seva vida privada, només tres mesos després d’haver estrenat “La importància de ser Frank”.

L’escriptor, que no es refaria d’un cop tan dur, ja havia denunciat sovint la hipocresia d’una societat cada cop més conservadora i controladora sobre la intimitat dels seus ciutadans. Una hipocresia que, de manera premonitòria, esdevindria la protagonista d’aquesta deliciosa obra mestra sobre els embolics amorosos de dos joves britànics i les seves secretes dobles vides, la qual anticipa algunes de les principals avantguardes del segle xx.

Abans però, el tàndem Verdaguer-Llàcer tornarà a trobar-se, ja que el mes de novembre al Poliorama s’estrena l’obra “Un cop l’any” una comèdia dirigida per l’Àngel Llàcer i interpretada per en David i la Mar Ulldemolins.

La nova temporada teatral, de la que ja es va coneixent la programació, es presenta molt interessant, i amb un protagonisme rellevant de la Míriam Iscla i en David Verdaguer, que durant unes setmanes, coincidiran en el TNC, un a la sala gran i l’altre a la petita.