dona-no-reeducable-critica3

Míriam Iscla, actuarà a l’Auditori de Pineda, el proper 7 de maig

dona-no-reeducable-2

El proper diumenge, 7 de maig a 2/4 de 7 de la tarda, l’actriu pinedenca Míriam Iscla,

presentarà a l’Auditori el monòleg “Dona no reeducable” d’Stefano Massini i direcció de Lluís Pasqual.

Aquest espectacle, estrenat fa dos anys al Teatre Lliure, està aquests dies representant-se en versió castellana en el Teatro Español de Madrid (fins el 26 de febrer), i que, igual que va passar en l’estrena de la versió catalana, les crítiques han estat extraordinàries.

Aquesta monòleg, interpretat per la Míriam, va aconseguir el Premi Butaca 2016 al Millor Espectacle de Petit Format i nominada als Premis de la Crítica com a millor actriu principal.

El dramatur italià Stefano Massini (Firenze, 1975), va escriure, un any després de l’assassinat de la periodista Anna Polikóvkaia, aquest retrat sense concessions, una immersió total en violacions i represàlies, suborns i xantatges, desesperació i coratge. Un viatge al precipici dels horrors russotxetxens del segle XXI, espiats i relatats per una testimoni definida pel Kremlin com a “No reeducable”: els caps tallats dels guerrillers penjats dels gasoductes, restes humanes fetes volar amb granades, atemptats suïcides al centre de Grozni, episodis de profunda corrupció camuflats per la propaganda televisiva, per no parlar de la carnisseria del teatre Dubrovka de Moscou o de l’escola de Beslan. Una baixada als inferns i una reflexió sobre la llibertat de premsa i l’ofici de periodista.

Tot això en 70 minuts d’una interpretació formidable de l’actriu pinedenca.

Les entrades per aquesta funció, organitzada per la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Pineda, ja es poden adquirir a Can Comas i també on line a www.tictactiquet.com.