“ESTIU 1993” serà la pel·lícula que l’Acadèmia Espanyola del Cinema, enviarà als Oscars

david verdaguer

Per segona vegada després de la selecció de ‘Pa negre’ al 2011, l’Acadèmia tria una pel·lícula rodada en català per competir en la carrera més important del cinema internacional.

La qualitat i l’emoció sense paranys de la ja molt premiada Estiu 1993 , primer llargmetratge de la barcelonina Carla Simón, van persuadir als membres de l’Acadèmia de Cinema per, per segona vegada després de la selecció de Pa negre fa sis anys, triar una pel·lícula rodada en català com a candidata espanyola a l’Òscar a la Millor Pel·lícula en Parla No Anglesa. El film competia amb Abracadabra, de Pablo Berger, i 1989. Els últims de Filipines, de Salvador Calvo. L’anunci el va fer l’Acadèmia aquest dijous per boca de l’actriu Anna Castillo.

Estiu 1993, premi a la Millor Òpera Prima de l’última Berlinale i Biznaga de Plata a la Millor Pel·lícula en el Festival de Màlaga, narra la vivència de la pròpia Carla Simón que, amb sis anys, va quedar òrfena en perdre a la seva mare per contagi de la sida. Tres anys abans havia mort el pare per la mateixa causa. I la pel·lícula, rodada a la Garrotxa i protagonitzada als seus set anys per l’encantadora Laia Artigas en el paper de Frida (alter ego de Carla), desgrana amb emoció el complicat procés d’adaptació entre la nena i la seva nova família, formada per la seva tieta i nova mare, Marga (Bruna Cusí), Esteve (David Verdaguer) i la filla de tots dos, Anna (Paula Robles), de quatre anys.

Enhorabona a tot l’equip!

Font: La Vanguardia