ESCOLA DE TEATRE 2017 18

Escola de Teatre

ESCOLA DE TEATRE 2017 18

L’any 1980, l’Artur Iscla va fundar l’Escola de Teatre Tespis amb un grup de joves monitors del Centre Cultural. L’objectiu era crear una Escola de teatre per els nens i nenes, una escola no per crear estrelles, sinó per ensenyar als nens i nenes a parlar en públic, a perdre la vergonya, a exercitar la memòria, a fer les feines que hi ha dalt d’un escenari, a passar-s’ho bé, a treballar en equip, a ser generosos amb els companys, a divertir-se mentre s’aprèn, i a estimar una cosa que l’Artur estimava molt, EL TEATRE.

 

El primer any eren 25 els alumnes i l’any següent ja eren 37 els nens i nenes que es van inscriure a l’Escola. Aquell somni de l’Artur, es va fer realitat, i avui, 35 anys després, i amb l’esforç d’un nombrós equip de monitors i monitores, l’Escola s’ha convertit en un dels pilars fonamentals del Centre. El 14 de maig de 1993 va morir l’Artur Iscla i la Junta va decidir canviar el nom de l’Escola de Teatre Tespis pel d’Escola de Teatre Artur Iscla.
El curs 2014-15, celebrem els 35 anys d’Escola de teatre amb un 175 alumnes inscrits, des dels 8 anys (grup infantil) fins al grup d’adults (més de 18 anys), el número d’inscrits més gran des de la seva fundació.

La Míriam Iscla, filla del fundador de l’Escola, i en David Verdaguer, dos dels actors capdavanters de l’escena professional catalana, van començar a fer teatre a la nostra Escola.

A totes les persones que al llarg d’aquests 35 anys han estat al capdavant de l’escola: directors, directores,monitors/res, col·laboradors que en algun moment han ajudat a tirar el projecte endavant. Però en especial als infants, als seus pares i mares que han confiat en la nostra Escola.