EL FLORIDO PENSIL

Emotiva funció de “El florido pensil”  ahir en el Centre.

RECONEIXEMENT A LA QUIMETA BASART 1

Ahir 20 d’agost es va representar una nova funció de l’obra “l florido pensil”, que la Companyia del Centre, està representant aquest estiu.

La d’ahir però va ser una funció molt emotiva i especial, va començar amb la lectura per part de la Maria Poch d’un escrit de record i homenatge a totes les víctimes dels atemptats de Barcelona i Cabrils. Després es va guardar un minut de silenci.

 

” Avui, ahir i abans d’ahir, ens llevem normal.
Escoltem la ràdio normal.
Fem el que ens cal, normal.
Demà farem la nostra feina normal.”

 

Després de la funció, que va ser llargament aplaudida, i amb tota la Companyia damunt de l’escenari es va tenir un record per en Joan Rubís, que va estar present el dia de l’estrena, però que el passat 9 d’agost ens va deixar. En Joan Rubís havia participat fa 13 anys el la posta en escena de El Florido en el paper de Don Salvador,  el professor d’educació física.

 

Però la tarda, a més del trist record a les víctimes dels atemptats i per la mort d’en Joan Rubís, va acabar amb un merescut reconeixement a la Quimeta Basart. La Quimi, va debutar al Casal l’any 1949, amb l’obra “La desgràcia de la sort”. Han estat nombrosos els muntatges en els que la Quimeta ha participat en el Centre,  “Madre Alegría”, “La Santa Virreina”, “La muralla”, “l’Amor viu a dispesa” “El ferrer de tall”,o “El romanç de Pau Gibert”. La Quimeta, també va ser directora de l’Escola de Teatre, i ja fa va seguir participant en muntatges de la Companyia del Centre com: “Pel davant i pel darrera”, “Les vinyes del priorat”, “El Sosiego: hotel de repòs”, “Hem de casar la nena” i fa 13 anys, també va participar en el muntatge de “El Florido pensil” en el paper de Doña Jacinta. La Maria Poch i la Maite Ferre, les “Doñas Jacintas” de l’actual florido, van fer un lliurament d’un ram de flors a la Quimeta, en reconeixement per la seva trajectòria en el seu Casal.

Una alegria en una tarda tan emotiva. Gràcies Quimeta!

El proper diumenge, i com cada any per la Festa Major, la Companyia del Centre farà la darrera funció de El florido pensil, en el Centre Cultural a les 7 de la tarda.

RECONEIXEMENT A LA QUIMETA BASART 3 MANIFEST EN RECORD DE LES VÍCTIMES DEL 17 D'AGOST A BCN I CAMBRILS