Carta de Joaquim Forn, Jordi Sánchez i Jordi Turull – Presó de Soto del Real, 22 de març de 2019

Captura

Presó de Soto del Real, 22 de març de 2019                                

Molt bona nit a tothom!

No sabem si amb aquesta carta que us adrecem trobarem les paraules exactes per for-vos arribar el nostre immens agraïment pel que feu avui aquí a l’Espai Sindicat de Pineda. Ara mateix estem tancats a la cel·la  de la presó però pensem en tots vosaltres i intentem imaginar el rostre de les cares de les nostres filles i fill.

Pocs actes relliguen tantes coses com les d’avui. Una de les coses més cruels del nostre injust empresonament és el temps i els moments màgics que ens prenen dels nostres fills que no podem compartir i que ningú ens tornarà. Una de les coses que genera més impotència quan et trobes tancat a la presó és pensar que si als teus fills els hi passa res o senzillament et necessiten com a pare, no hi podràs ni ser. L’únic consol que trobes és pensar que aquesta dura experiència els servirà per curtir-se de cara a les adversitats que com tothom s’aniran trobant a la vida. L’esperança que tenim és que puguin valorar que tot això que hem fet i defensat i defensem, és justament perquè ells  i tots els de la seva edat i els més joves, puguin viure en un país on els drets i les llibertats es puguin viure en majúscules.

Llegir el seu llibre des de la cel·la de la presó ens va impactar tant com emocionar. Amb els ulls humitejats anàvem llegint i sobretot descobrint sentiments i vivències dels nostres fills que desconeixíem. Però també hi descobrirem una fortalesa que ens enorgullia i que ens enfortia a nosaltres. La seva felicitat és la nostra i la seva fortalesa és la nostra. És en ells que trobem la força i el coratge per fer més suportable el nostre injust empresonament i el coratge per anar cada dia al judici amb el cap ben alt i la dignitat intacte.

Per això valorem tant, tant, com també un homenatge a ells, l’obra que heu fet i preparat al Centre Cultural i Recreatiu de Pineda. Gràcies Josep Morell per tenir la pensada i fer-ho possible. Gràcies infinites a tots els que sou avui aquí per tantes i tantes mostres de compromís, d’escalf i suport. I a totes les persones de Pineda que feu tant per la nostra llibertat, per la llibertat de Catalunya. Per les vostres cartes, per les vostres accions d’afirmació i reivindicació. Mai, mai us ho podrem agraïr com correspondria.

 

Oriol, Clara, Abril, Anna, Beta, Laura i Marta, no sé si abans us dèiem prou vegades que us estimavem, però avui i davant de tothom, us volem dir que us enyorem molt cada dia. I us enyorem molt, senzillament, perquè us estimem molt.

Gràcies Pineda per tant, tant!

 

Joaquim Forn, Jordi Sánchez i Jordi Turull