Abans ningú deia t’estimo, estrena

ABANS 3

Els familiars dels polítics empresonats assisteixen a l’estrena de l’obra “Abans ningú deia t’estimo” al Centre Cultural de Pineda.

El Centre Cultural i Recreatiu de Pineda va viure el divendres 22 de març, una estrena històrica, tant pel contingut de l’obra representada com pel gran nombre de personalitats que hi van assistir. L’adaptació teatral del llibre ‘Abans ningú deia t’estimo’, basat en el relat dels testimonis dels fills i filles dels presos independentistes, va copsar i emocionar el públic assistent. Els actors i actrius van estar brillants i van respondre a les expectatives que s’havia generat.

A primera fila de l’Espai Sindicat, hi havia el fill de Jordi Sànchez, l’Oriol, les filles de Jordi Turull, la Marta i la Laura, i les filles de Joaquim Forn, la Beta i l’Anna, protagonistes principals del llibre i de l’obra. Francesc Orteu, arran de les converses amb aquests joves, ha escrit aquest llibre, que ja està per la cinquena edició.

A més dels fills, a l’estrena també van assistir les parelles dels presos, la Mare de Joaquim Forn i una bona representació de la classe política encapçalada per el vicepresident de la Generalitat i Conseller d’Economia i Hisenda, l’Hble Sr. Pere Aragonès,  el Conseller d’Interior l’Hble Sr.  Miquel Buch, la diputada i regidora pinedenca d’ERC  Sra. Mònica Palacín el diputat al Congrés Sr. Gabriel Rufián, la exconsellera d’ensenyament Sra. Irene Rigau,  l’Alcaldessa de Calella, Sra. Montserrat Candini i l’Alcaldessa de Sant Pol, Sra. Montserrat Garrido.

L’estrena va comptar amb moltes personalitats de la política pinedenca;  el segon tinent d’alcalde i regidor del PSC  Sr. Jordi Masnou; els regidors i regidores d’ERC Sr. Josep Serra,  Sra. Meritxell Mateu,  Sr. Francesc Gil i Sra. Carme Vila; el regidor portaveu del PDeCat Sr. Francesc Horta,  l’Alcaldable d’En Marxa, Noemí Llorens i la vicepresidenta d’Omnium Cultural Sra. Marina Llansana, entre d’altres. També hi havia una àmplia representació de gent del Centre Cultural: expresidents de l’Entitat, directors de l’Escola de Teatre, actors/actrius i directors/es del Casal. El president del Centre Cultural Josep Crego, va agrair la implicació de tothom a l’entitat per tirar endavant aquest nou muntatge de la Companyia del Centre.

L’obra ha estat creada i dirigida pels pinedencs Josep Morell i Marta Morell. Al repartiment hi ha Laura Morell, Laia Soto, Escarlata Reig, Laura Marco i Pau Grebol, tots ells formats a l’escola de Teatre Artur Iscla, que van ser molt aplaudits i van cridar dalt de l’escenari els fills i filles dels presos, així com la resta de familiars. Al final de l’obra, Josep Morell va llegir una carta que van enviar Joaquim Forn, Jordi Sánchez i Jordi Turull al CCR des de la presó de Soto del Real.

L’estrena,  va acabar amb el cant dels segadors, cantat de forma espontània pel públic.

 

El Centre Cultural de Pineda ha informat que després de l’èxit assolit en les funcions programades, “Abans ningú deia t’estimo” es tornarà a representar a Pineda la propera tardor i farà gira.

Informació: JM Rovira i Ràdio Pineda
Fotografies: Joan Caimel i Oscar Penelo.

 

 

ABANS NINGÚ 2